Een legende tot leven brengen. Een plek creëren waar een bezoeker het verhaal zou kunnen ervaren? Kunnen zien, ruiken, aanraken? Een nieuwe loot toevoegen aan de stam van het amusement?

Experiencing WitchWorld. Real-time...

Sinds 2009 werkt WitchWorld aan de realisatie van haar eigen themapark. In deze magische wereld, waar alle zintuigen zowel humoristisch als superspannend worden aangesproken, ontdekt de bezoeker levensechte Oostvaarderstrollen, woeste ridders die door hun eigen kasteel draven, rondvliegende heksen en wonderlijke wezens uit de mysterieuze geschiedenis van Flevoland... ¨Het park nodigt door haar mystieke sfeer uit tot een geweldig avontuur voor iedereen, omdat niet alleen kinderen maar ook volwassenen meer zullen doen dan alleen hun ogen uitkijken wanneer WitchWorld door hen wordt ervaren.

 

WitchWorld wordt ontwikkeld op basis van de legende van de Gravin van Almere, bedacht en geschreven door onze eigen schrijver Ton Theunis. Feiten en verhalen uit de vroege middeleeuwen worden samengevoegd tot een overweldigend, spannend avontuur vol magische beleving voor jong en oud.

Almere, de stad waar alles kan

 

De legende van de Gravin van Almere speelt zich af in en om wat nu Flevoland heet. Ooit, voordat het water kwam, lag daar een uitgestrekt gebied van moerassen, bossen en venen. Vele eeuwen later beleeft de bezoeker de geschiedenis van deze streek opnieuw in een park dat middenin het hypermoderne Almere ligt alsof het verstrijken der eeuwen er geen vat op heeft gehad. ¨

Almere, centraal in de randstad, is strategisch verbonden met het hele land en op steenworp afstand gelegen van de grootste stad van Nederland: Amsterdam. Binnen een straal van 30 kilometer wonen 3,25 miljoen mensen. De hoofdstad trekt bovendien ieder jaar vijf miljoen buitenlandse en ruim drie miljoen binnenlandse toeristen, een gegeven dat een hoog bezoekersaantal voor WitchWorld kan genereren. Door die strategische locatie ligt de keuze voor de ook internationaal aansprekende naam WitchWorld Amsterdam dan ook voor de hand.¨

Over een nieuw kasteel vol oude verhalen

WitchWorld heeft haar pijlen gericht op een bijzondere locatie ter hoogte van het stadshart van Almere. Het gebied heeft een natuurlijk karakter met veel bos en water. Middenin dit vijfenzestig hectare grote terrein liggen sinds 2002 de fundamenten voor het nooit afgebouwde kasteel van Almere. De locatie grenst direct aan de rijksweg A6. Deze snelweg verbindt Amsterdam met Almere en Lelystad. Daarnaast zal het internationale wereldevenement Floriade gedurende het jaar 2022 de overbuurman van WitchWorld zijn. Het park hoopt haar poorten al in 2019 te hebben geopend.

Innovatie in het park...

Innovatie; het maakt deel uit van onze kernwaarden en is te vinden in al wat wij ontwikkelen en creëren. Innovatie speelt een sleutelrol in het tot stand laten komen van een interactieve omgeving. Het beleven van de legende van WitchWorld kan alleen als karakters realistisch bewegen en de uitstraling van de decors realistisch ogen.

Lees meer >

Een pas op de plaats blijkt een stap vooruit...

Hoger, sneller, duurder. Het zijn woorden die je tegenkomt in persberichten van themaparken over de hele wereld als zij een nieuwe attractie aankondigen. Het zijn precies de begrippen die wij niet opzoeken. Ooit stond de beleving centraal, vaak zijn dat nu slechts recordcijfers. WitchWorld heeft een heel andere benadering gekozen en zal daarmee proberen de ultieme beleving van een enerverend verhaal centraal te stellen. Daarvoor maakten wij in onze bedenksels en ontwerpen een pas op de plaats: we beginnen weer bij het menselijke verlangen naar betovering, verwondering, het meegezogen worden in een andere wereld. En van daaruit zetten we een stap vooruit, want denk vooral niet dat het niet huiveringwekkend eng kan zijn of spectaculair mooi. Want daarvoor gebruiken we onze nieuwe technieken, innoveren wij en geven vorm aan onze eigen unieke opzet.

Realistische verwachtingen

In 2013 heeft het gerenommeerde onderzoeksbureau Royal HaskoningDHV een onderzoek verricht naar de haalbaarheid van het themapark WitchWorld in Almere. Het rapport bevat als conclusie dat het plan zoals het ons voor ogen staat, haalbaar is. De verwachting is, aldus het rapport, dat we in het eerste jaar een bezoekersaantal van 850.000 als realistisch mogen beschouwen met een daaraan verbonden evenzeer positief omzetresultaat.

Lees meer >

De ontwikkeling staat niet stil

WitchWorld werkt het businessplan voor haar themapark dagelijks verder uit en gaat door met het aankleden en ontwerpen van haar magische verhaal. Totdat het park er staat, blijft WitchWorlds wereld een legende waar je af en toe over hoort.¨Maar iedere dag na vandaag komt een fantastische werkelijkheid een heel klein stukje dichterbij. Tot de dag dat je zelf rondloopt in de wereld die WitchWorld vandaag realiseert in Almere.