afbeelding
afbeelding
afbeelding

In het jaar 753 na Chr. wordt de zestienjarige jonkvrouwe Elaine door haar ouders, de graaf en gravin van Berlichem, naar het klooster gestuurd om te leren lezen en schrijven. Daar ontmoet ze Pippijn, jonker van Doornick, en zijn schildknaap Ivar. De drie raken bevriend. 


Op een dag redt Elaine het leven van de trol Toerio. Ze wint daarmee een eeuwige vriendschap, al beseft ze dat dan nog niet. 


Ook ontmoet ze de ruwe, strenge monnik Bonifacius, de stichter van het klooster. Hij is met zijn gezelschap ridders op doorreis naar het noorden, het mistige, gevaarlijke moerasgebied in waar niemand graag komt en waarover mysterieuze, enge verhalen de ronde doen. 


Via Toerio verneemt ze al snel van het tragische lot dat Bonifacius heeft getroffen. Elaine roept haar vader te hulp en ook die trekt met zijn ridders en soldaten het gebied in, op zoek naar de verdwenen monnik.
Als bericht van hem uitblijft, neemt Elaine haar boog en pijlen en haar trouwe paard, en gaat met Toerio en haar vrienden op zoek naar haar vader.

Ze beleven grote avonturen, die uiteindelijk leiden naar een enorm, geheimzinnig kasteel. Daar wacht een duistere, meedogenloze vrouw het meisje op...

 

Bol.com.png Bruna.png Ako.png
Eci.png Libris.png witchworld-store-logo.png