Bekendmaking winnaars scholenwedstrijd Tweestrijd

16-12-2016

Almere Buiten, december 2016

Op 13 december 2016 vond de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd rondom het boek ‘Tweestrijd’ plaats. Deze verhalenwedstrijd voor scholen hoort bij het gelijknamige boek, dat de leidraad zal vormen van het komende themapark WitchWorld. De bovenbouwklassen van alle basisscholen mochten een eigen legende inzenden, twee basisscholen uit Almere vielen in de prijzen. De winnende legende zal worden uitgewerkt tot attractie voor het themapark.

De grote winnaar is OBS Columbusschool te Almere. Op de eerste plaats is Mark van der Roer geëindigd uit groep 7. Hij heeft de legende "Het mistige bos" geschreven. Finn van Bakel uit groep 8 van dezelfde school sleepte de derde prijs binnen met zijn verhaal ‘Gierstort’. De tweede prijs gaat naar Savanna Rose Kral uit groep 8A van basisschool de Optimist uit Almere. De hele klas won een excursie naar het WitchWorld kantoor, allemaal het boek ‘Tweestrijd’ en een merchandise-pakket.

De prijsuitreiking vond plaats op de scholen zelf. Directeur van WitchWorld Ton Theunis heeft samen met Elaine, hoofdpersoon uit ‘Tweestrijd’, de winnende klassen bezocht. 

Aan de wedstrijd hebben acht scholen uit verschillende steden in het hele land meegedaan. Het feit dat beide scholen uit Almere komen, is echter toeval; de beste verhalen bepaalden de keuze van de jury. De winnende legende zal samen met de klas worden uitgewerkt tot attractie voor het toekomstige themapark. Hierdoor krijgen de leerlingen inzicht in het maakproces van een attractie. Tevens kunnen zij hier op een actieve manier aan deelnemen.

Voor meer informatie vragen wij u graag contact op te nemen via pers@witchworld.nl

Terug naar de nieuws-pagina