Toch een borstbeeld voor Annemarie Jorritsma

4-9-2015

Persbericht Witchworld Buste Anne Marie Jorritsma 3 september 2015 a.s.

 

‘Een beetje blijvende herinnering…’


Tijdens haar afscheid op donderdag 3 september 2015 werd aftredend burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma door WitchWorld verrast met een op het oog traditionele bronzen buste van haarzelf. Jorritsma, die twaalf jaar burgemeester was, nam tijdens een buitengewone openbare raadsvergadering afscheid van de medewerkers van de gemeente en de inwoners van haar stad. 

 

Hoewel Jorritsma in een interview had laten weten geen standbeeld te ambiëren, werd zij na een traditionele onthulling toch met haar borstbeeld geconfronteerd . Wat minder traditioneel bleek het feit dat het beeld bij nadering de ogen opent om de toeschouwer scherp aan te kijken.

 

‘Iemand als Annemarie Jorritsma is immers de eerstkomende jaren nog niet weg te denken uit het Almeerse stadhuis,’ aldus WitchWorld-directeur Ton Theunis. ‘Om die reden vonden wij dat een soort van levendige Annemarie daar wel op haar plaats was.’ 

 

WitchWorld, ontwikkelt animatronica en andere wonderlijke techniek voor haar themapark dat in en voor Almere wordt ontwikkeld, Sinds november 2014 werkte de organisatie in het geheim aan de vervaardiging van het evenbeeld van de oud-burgemeester. 

 

Het borstbeeld zal vanaf maandag in het gemeentehuis te zien zijn.

 

Terug naar de nieuws-pagina