WitchWorld en winkeliers realiseren een sprookje...

19-4-2015

Middenin een moderne wijk, op de straatstenen van de stad, groeit een boom. Zomaar, van de ene dag op de andere, staat hij ergens in het volle licht om vervolgens te verdwijnen en op een andere plek in het winkelcentrum Buitenmere weer te verschijnen.

In samenwerking met de ondernemers van dat winkelcentrum ontwikkelde het Almeerse fantasy-bedrijf WitchWorld in de afgelopen maanden in alle stilte een poppenkast van formaat.

In de vijf meter hoge Drakenboom zullen zich tweewekelijks spannende avonturen afspelen. Een jaar lang maken de inwonertjes van Almere in een reeks korte verhalen kennis met de helden uit de WitchWorld-verhalen.

De Drakenboom vormt het imposante toneel voor de voorstellingen die vanaf 22 mei iedere eerste en derde zondag van de maand in het centrum van Almere Buiten te zien zullen zijn.

'De locatie wisselt steeds want een Drakenboom kan zowel buiten als binnen groeien,' vertelt Ton Theunis, directeur van WitchWorld, over het project. 'Dat maakt de beleving van een voorstelling iedere keer weer een beetje anders. Door de week komt de boom echter op een vaste plek in het winkelcentrum te staan, waar iedereen hem kan bekijken.'

Maarten Vroom, voorzitter van de winkeliersvereniging Buitenmere, kijkt met genoegen uit naar de eerste voorstelling.

'Na een jaar water geven, is er een wel héél grote boom gegroeid in Almere Buiten, in alle opzichten een echte WitchWorld-boom. Wij zijn bijzonder blij dat we dat eerst nog kleine plantje samen hebben mogen vertroetelen en kunnen niet wachten om hem in Almere Buiten aan het grote publiek te laten zien. Wij hopen dat de samenwerking met WitchWorld net zo mooi gaat groeien als de boom; we zullen er in ieder geval alles aan doen om dat te bewerkstelligen.

We hopen dat veel bezoekers van ons centrum even gaan kijken en zullen genieten van de voorstellingen die er gegeven zullen gaan worden.'

Een team van zes vakmensen werkte in de afgelopen maanden in een hal in Almere Buiten aan de realisatie van de poppenkast. Centraal in de voorstellingen staat de vijf meter hoge Drakenboom, waarin niet alleen karaktertjes tot leven komen. Er worden telkens vernuftige technologieën in verwerkt die ook een opmerkelijke eigen rol spelen.

Volgens kenners betreft het de grootste poppenkast van Europa, maar dat is zeker niet het enige opmerkelijke.

'Omdat verspillen niet in onze aard zit en we 'duurzaam' al sinds jaar en dag in ons vaandel dragen maar ook echt uitdragen, is het overgrote deel van deze boom gemaakt van bouwafval en weggeworpen verpakkingsmaterialen,' legt Theunis uit. 'We wilden gewoon eens laten zien dat uniek en mooi bij lange na niet zo duur hoeft te zijn als sommigen beweren.'

De voorstellingen van de Drakenboom vinden gedurende een jaar op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand plaats. Ze zijn gratis toegankelijk. De exacte speeldata en locaties zijn vanaf 16 mei terug te vinden op www.dedrakenboom.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persafdeling: pers@witchworld.nl

Terug naar de nieuws-pagina