Het avontuur gaat beginnen...

19-4-2015

De overhandiging van het manuscript

Schrijver Ton Theunis heeft vandaag ten kantore van WitchWorld het manuscript van Tweestrijd overhandigd aan uitgever Marie-Anne van Wijnen van Uitgeverij De Kring.

Tweestrijd is een overrompelend en spannend fantasy-verhaal voor jong en oud dat zich afspeelt in het jaar 753 na Chr. in het gebied dat nu Flevoland heet. Het verhaal, over de avonturen van de 16-jarige jonkvrouw Elaine en haar vrienden, vormt de basis voor het themapark dat naar verwachting in 2019 zijn poorten zal openen rondom het Kasteel van Almere: WitchWorld.

Tweestrijd is het eerste deel uit de reeks De WitchWorld-legenden, waarin Elaine en haar vrienden Ivar, Pippijn en de trol Toerio de hoofdrollen spelen.Tweestrijd verschijnt eind september. De promotiecampagne rond het boek gaat deze zomer al van start.

De middeleeuwse avonturen van Elaine en haar vrienden vormen de rode draad voor alles wat in en rond het park bedacht en vervaardigd wordt. Alles richt zich op de fantasy-beleving door jong en oud, met aandacht voor de cultuur en historie van de directe omgeving. WitchWorld ontwikkelt verder een scala aan producten, variërend van films, apps, games en merchandise.

Ton Theunis (1959) werkte zeventien jaar in allerlei functies voor het ministerie van Justitie en schreef vanuit zijn ervaringen zowel non-fictie- als fictie-thrillers, alle gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen in de criminele wereld.

Lees HIER meer over het boek in de flyer

Terug naar de nieuws-pagina